Cold pressed φρέσκοι και βιολογικοί χυμοί που αγαπήσαμε από το Juice Day!
  • μέγεθος γραμματοσειράς +

03 Αυγούστου 2017
(3 ψήφοι)
Συντάχθηκε από τον/την  Sandy K.G.

Η διαδικασία παραγωγής χυμού από φρούτα, λαχανικά και καρπούς με την μέθοδο της ψυχρής σύνθλιψης χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες. Με μία υδραυλική πρέσα γίνεται εξαγωγή χυμού και χωρίς παστερίωση οι χυμοί αυτοί μπορούν να αποθηκευτούν στο ψυγείο έως και 5 ημέρες ανάλογα με την οξύτητα του χυμού.

Τα τελευταία χρόνια η δημοτικότητα των cold pressed χυμών και ροφημάτων (όπως είναι και η διεθνής ονομασία τους) ανεβαίνει χάριν των celebrities από τον χώρο της μόδας και του fitness που ασπάζονται και διαδίδουν τον υγιεινό τρόπο ζωής. 

Η διαδικασία ψυχρής σύνθλιψης περιλαμβάνει δύο στάδια. Το πρώτο είναι η αποκοπή των καρπών, των φρούτων και των λαχανικών σε πολτό. Μετά τοποθετείται ο πολτός σε μία ειδική υφασμάτινη σακούλα φίλτρου. Το δεύτερο στάδιο είναι η υδραυλική πρέσα η οποία πιέζει τον πολτό  με αποτέλεσμα τη στάλαξη του χυμού σε ένα δίσκο συλλογής, αφήνοντας τις ίνες στο φίλτρο.

Συναντήσαμε και γνωρίσαμε δύο νέους ανθρώπους, την Υρώ και τον Ανδρέα, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην παραγωγή cold pressed χυμών και ροφημάτων. Το Juice Day είναι κάτι φρέσκο που εν καιρώ κρίσης έρχεται να μας εκπλήξει με τις ευφάνταστες γεύσεις χυμών και ροφημάτων, αποκλειστικά από βιολογικές πρώτες ύλες χωρίς συντηρητικά και χωρίς ζάχαρη. Δοκιμάσαμε ολόφρεσκο και δροσερό χυμό καρπούζι με ανανά και λεμόνι και ρόφημα κάσιους με βανίλια Μαδαγασκάρης ενώ φυσικά μιλήσαμε μαζί τους. 

        

Πότε και πως γεννήθηκε η ιδέα της Juice Day;

Η ιδέα γεννήθηκε ακριβώς πριν ένα χρόνο, κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών. Είναι η εποχή που οι αρνητικές σκέψεις σταδιακά εξαφανίζονται και το μυαλό πλημμυρίζει μόνο από θετικές σκέψεις και ιδέες. 

Αυτά που ουσιαστικά γέννησαν την ιδέα Juice Day ήταν δύο: η εσωτερική αναζήτηση για καλυτέρευση της ζωής μας (σωματική και ψυχική υγεία) και η οικονομική κρίση που βιώνουμε στη χώρα μας. Ήταν η εποχή να κάνουμε κάτι δημιουργικό, που να μας κάνει να αισθανόμαστε γεμάτοι και υπερήφανοι. Κάτι που στο τέλος της ημέρας θα μας κάνει να χαμογελάμε. Τι πιο όμορφο από το να προσφέρεις στους ανθρώπους ότι πιο θρεπτικό έχει η φύση και ταυτόχρονα αυτό να είναι κι επάγγελμα! 

Η υλοποίηση τελικά έγινε τον Μάιο του 2017 και είμαστε πολύ ευτυχισμένοι γι αυτό!

 

Τι υλικά χρησιμοποιείτε για τους χυμούς και τα ροφήματα; Περιέχουν συντηρητικά και ζάχαρη;

Δε θα μπορούσαμε να νιώθουμε τόσο υπερήφανοι, αν δεν ήμασταν σίγουροι ότι οι χυμοί και τα φυτικά μας ροφήματα περιέχουν τα καλύτερα υλικά. Έτσι χρησιμοποιούμε αποκλειστικά βιολογικά φρούτα, λαχανικά, βότανα και ξηρούς καρπούς. Ακόμα και το νερό που χρησιμοποιούμε στα φυτικά ροφήματα είναι αποκλειστικά βραβευμένο εμφιαλωμένο νερό πηγής. Και βέβαια τα προϊόντα μας είναι τόσο μα τόσο υγιεινά, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, χωρίς συντηρητικά!

 

Ποια είναι η μέθοδος παρασκευής τους; Πόσο διατηρούνται στο ψυγείο μας;

Για την παραγωγή των χυμών μας χρησιμοποιούμε τον καλύτερο αποχυμωτή του κόσμου, τον Norwalk 290 (Made In USA). Οι χυμοί μας παράγονται με τη μέθοδο Ψυχρής Έκθλιψης (Cold Pressed), με υδραυλική πρέσα πίεσης 3 τόνων. Η μέθοδος Cold Pressed μας επιτρέπει να παίρνουμε  το μέγιστο των βιταμινών, των μετάλλων και των ενζύμων των λαχανικών και των φρούτων, με την ελάχιστη οξείδωση και χωρίς καθόλου θέρμανση. Έτσι παράγουμε καθαρότερο χυμό με την πιο φρέσκια γεύση που έχετε ποτέ δοκιμάσει.

Οι χυμοί μας εμφιαλώνονται αμέσως μετά την παραγωγή σε γυάλινα μπουκάλια και λόγω της μη οξείδωσης τους, διατηρούνται σφραγισμένοι στο ψυγείο για 72 ώρες. Δεν παστεριώνουμε τα προϊόντα μας για να αυξήσουμε τη διάρκεια ζωής τους, γιατί δε θέλουμε σε καμία περίπτωση να εξαφανιστούν οι τόσο πολύ θρεπτικές ουσίες τους.

Οπότε οι χυμοί μας είναι Cold Pressed από βιολογικά προϊόντα, μη παστεριωμένοι!

 

Σε τι γεύσεις διατίθενται οι χυμοί και τα ροφήματα; Πειραματίζεστε με νέες γεύσεις;

Οι  συνταγές που έχουμε δημιουργήσει είναι περίπου 10. Έχουμε 3 πράσινους χυμούς, ο ένας εξ αυτών ο Kid’s Special. Είναι γλυκός, ειδικά φτιαγμένος για να μάθουν τα παιδιά να  καταναλώνουν πράσινα λαχανικά. Έχουμε έναν με βάση το παντζάρι, ειδικά για αθλητές, που σύμφωνα με έρευνες ενισχύει την αντοχή του οργανισμού, έναν πλούσιο σε βιταμίνη C με πορτοκάλι και τον Bee Well, με 5 υλικά και νωπή γύρη μελισσών.

Επίσης παρασκευάζουμε 2 φυτικά ροφήματα, το ένα είναι γάλα αμυγδάλου με ωμό ακατέργαστο κακάο και το άλλο γάλα κάσιους με βανίλια Μαδαγασκάρης. Όλα τα υλικά επίσης βιολογικά. 

Όμως λόγω της εποχικότητας και της δυσκολίας εύρεσης που ούτως ή άλλως έχουν τα βιολογικά φρούτα και λαχανικά, δε θα βρείτε όλες τις συνταγές όλο τον χρόνο. Επίσης κάποιες συνταγές είναι εποχιακές, όπως ο χυμός Cool Summer που περιέχει καρπούζι ή ο Loveberry που περιέχει φράουλα. 

Όλες μας οι συνταγές δημιουργήθηκαν με την πολύτιμη βοήθεια του έγκριτου διατροφολόγου, μέλος του Health and Care Professions Council της Μ. Βρετανίας, Νικόλαου Μαντίκα.

Συνεχώς μας αρέσει να μαθαίνουμε νέα πράγματα, να πειραματιζόμαστε, όπως προσφάτως δοκιμάσαμε σε χυμό ανανά, πορτοκάλι, να ενσωματώσουμε φυσική βιολογική αλόη. Δεν το έχουμε στη παραγωγή, αλλά ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον.

 

Που διανέμονται τα προϊόντα Juice Day; Τα βρίσκουμε σε εξειδικευμένα καταστήματα;

Αυτή την περίοδο τα προϊόντα μας μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το εργαστήριο μας που βρίσκεται στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, στην οδό Κωνσταντίνου Καραμανλή 39. Σύντομα θα μπορείτε να τα προμηθεύεστε και σε κάποια εξειδικευμένα καταστήματα.

 

Ποια είναι τα επόμενα βήματα για την Juice Day;

Μας αρέσει πολύ να ονειρευόμαστε, όμως μας αρέσει περισσότερο να βάζουμε στόχους και να τους κατακτούμε. Πολύ σύντομα λοιπόν θα τελειώσουμε την διαδικασία πιστοποίησης των προϊόντων μας, ως βιολογικά προϊόντα και το επόμενο βήμα είναι να διευρύνουμε τα σημεία πώλησης, φτιάχνοντας ένα δίκτυο από σωστούς συνεργάτες. Επίσης στο άμεσο μέλλον θα ανοίξει το website μας μέσα από το οποίο οι πελάτες μας θα μπορούν να δίνουν την παραγγελία τους και με μια ελάχιστη χρέωση θα μπορέσουμε να παραδίδουμε τα προϊόντα μας στο χώρο τους (delivery), στη κατάλληλη θερμοκρασία, διασφαλίζοντας όλες τις συνθήκες σωστής μεταφοράς.

Ένα από τα σχέδιά μας είναι η παραγωγή κι άλλων ιδιαίτερων “Ψυχρής διαδικασίας” προϊόντων. Νεότερα γι' αυτό στο μέλλον! 

Όμως δε σταματάμε εδώ. Θα συμμετέχουμε σε εκθέσεις και διάφορα events, όπως κι επίσης θα δημιουργούμε δικά μας events αθλητικά και μη, μαζί με αξιόπιστους συνεργάτες. Στόχος μας είναι να μάθουμε στους ανθρώπους την υγιεινή διατροφή και πως μέσα από αυτήν έρχεται η ισορροπία και σαν συνέπεια αυτής, η ευτυχία στη ζωή μας!

 

Ευχαριστούμε την Υρώ και τον Ανδρέα, που προσπαθούν να δημιουργήσουν κάτι εξαιρετικά υγιεινό και θρεπτικό και μας βοήθησαν να το γνωρίσουμε!

Τους χυμούς και τα ροφήματα Juice Day μπορείτε να τα βρείτε εδώ!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Είμαστε μια μικρή ομάδα φίλων, συναδέλφων, ανθρώπων που μας αρέσει να μαθαίνουμε, να δημιουργούμε, να δραπετεύουμε από την καθημερινότητα, τον κατακλυσμό πληροφοριών και το στενό πλαίσιο της ζωής μας πραγματικά ή έστω και φαντασιακά.

logo

SOCIAL

Top