Καλτσούλες για Pilates κανείς;
 • μέγεθος γραμματοσειράς +

21 Οκτωβρίου 2015
(1 Ψήφος)
Συντάχθηκε από τον/την  Sandy K. G.

Ο κανόνας στο Pilates είναι τα γυμνά πόδια τόσο για το ματ όσο και για το reformer. Ενδέχεται όμως να υπάρχουν και περιπτώσεις όπου θα προτιμούσατε μια καλτσούλα για να εκτελέσετε σωστά μια άσκηση.

Επίσης μπορεί να είναι δυσάρεστο να ασκηθείτε με γυμνά πόδια κατά τους χειμερινούς μήνες. Μερικοί επαγγελματίες προτιμούν να καλύψουν τα πόδια τους ως θέμα της προσωπικής υγιεινής. Κάλτσες ειδικά για πιλάτες ή γιόγκα είναι ο πιο ιδανικός τρόπος για να καλύψει κάποιος τις πατούσες του έως και δεδομένου ότι δεν αναστέλλουν την κίνηση του ποδιού. Αυτές οι κάλτσες φτάνουν ακριβώς κάτω από τον αστράγαλο, ώστε ο εκπαιδευτής σας να μπορεί ακόμα να ελέγξει την ευθυγράμμιση σας και είναι από καουτσούκ για καλύτερο κράτημα. Οι κατασκευαστές παράγουν επίσης τα παπούτσια Pilates, τα οποία είναι παρόμοια στο προφίλ με τις κάλτσες, αλλά κατασκευασμένα από μαλακό, εύπλαστο δέρμα. Δεν χρειάζεται βέβαια να φορέσει κάποος ένα ακριβό ζευγάρι παπούτσια Pilates, την ίδια δουλειά κάνουν και οι αντιολισθητικές κάλτσες σαν αυτές που φοράμε και στο σπίτι (ειδικά όσοι έχουν μικρά παιδιά σίγουρα έχουν αγοράσει ένα ζευγάρι). Εκτός από τις επώνυμες κάλτσες γνωστών επώνυμων αθλητικών ειδών μπορείτε να βρείτε και σε πολλά πολυκαταστήματα τύπου H&M ή ακόμη και στο Tiger από 2 ευρώ. Μεγαλύτερη ποικιλία υπάρχει στο διαδύκτιο εφόσον θέλετε να προμηθευτείτε και άλλο εξοπισμό για το Pilates. Το Amazon και το Ebay είναι μανούλες σε αυτά και σε πολλά άλλα όπως ήδη θα ξέρετε. Εμείς σας προτείνουμε και κάποια άλλα eshops για online shopping εφόσον μας αφήσει το capital control. Εξίσου καλές είναι και ένα ζευγάρι από τη λαική της γειτονιάς μας σωστά?

Δείτε περισσότερες επιλογές στα παρακάτω links:


http://www.toesox.com/pilates_socks/

http://www.aliexpress.com/item/1Pair-Half-Toe-Ankle-Grip-Yoga-Dance-Pilates-Socks-Five-5-Toes-Non-Slip-Socks/32471456819.html

http://www.sweatybetty.com/clothing/all-underwear/socks-2060/

 • Γιατί οι φυσικοθεραπευτές συστήνουν την μέθοδο Pilates.

  Γιατί οι φυσικοθεραπευτές συστήνουν την μέθοδο Pilates.

  Ένας σημαντικός λόγος που οδηγεί τους φυσικοθεραπευτές να συστήνουν την μέθοδο Pilates για την αποκατάσταση τραυματισμών, είναι ότι το Pilates είναι ασφαλής μέθοδος εκγύμνασης. Μία από τις έξι βασικές αρχές της μεθόδου pilates είναι η συγκέντρωση και ο έλεγχος. Έτσι με κάθε άσκηση ο ασκούμενος κάνει ένα βήμα πιο κοντά στην συνειδητοποίηση του σώματός του.

 • Ασκήσεις του Pilates στο reformer

  Ασκήσεις του Pilates στο reformer

  Οι ασκήσεις του Pilates στο reformer μπορούν να δουλευτούν με ροή, δηλαδή η μία να ακολουθεί την άλλη με λίγες επαναλήψεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Είμαστε μια μικρή ομάδα φίλων, συναδέλφων, ανθρώπων που μας αρέσει να μαθαίνουμε, να δημιουργούμε, να δραπετεύουμε από την καθημερινότητα, τον κατακλυσμό πληροφοριών και το στενό πλαίσιο της ζωής μας πραγματικά ή έστω και φαντασιακά.

logo

SOCIAL

Top